XVII INTERNACIONALNI FESTIVAL GITARE

Festival gitare održava se u organizaciji muzičke škole „Stanislav Binički” iz Leskovca. Internacionalni festival gitare je javna muzičko-pedagoška manifestacija koji ima za cilj dvogodišnje sagledavanje ezultata rada učenika i muzičkih pedagoga na instrumentu – gitara. Otvoren je za redovne i vanredne učenike svih osnovnih i srednjih muzičkih škola i srodnih muzičkih institucija. Festival gitare organizuje se u saradnji sa institucijama Grada Leskovca i održava se svake druge godine (bijenalno).
Festival će se održati u Leskovcu u prostorijama muzičke škole „Stanislav Binički” i „Centru za stručno usavršavanje” u periodu od 05-07.05.2023.

Muzička škola “Stanislav Binički” je ove godine organizovala ovaj festival po XVII put. U takmičarskom delu festivala učestvovalo je 40 učenika iz Niša, Užica, Gnjilana, Vranja, Smederevske Palanke i iz našeg grada. Nakon dodele diploma na kraju takmičarakog dana, poznati gitarista iz Slovačke, Karol Samuelčik održao je koncert edukativnog karatketra za sve učesnike festivala.

Scroll to Top