Ledamus

29.05. – 21.06.2018.

Program festivala

Ledamus MŠ "Stanislav Binički" Leskovac

 

 

 

 

Muzički festival LEDAMUS – Leskovački dani muzike, ove godine obelezio je prvi veliki jubilej – 10 godina postojanja. Organizator je Muzička škola “Stanislav Binički”, a od 29. maja do 21. juna održani je 10 koncerata klasične, duhovne i džez muzike i 2 majstorske radionice za učenike i nastavnike Muzičke škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

Svečani koncert povodom otvaranja festivala održan je 29. maja u Narodnom pozorištu. Na koncertu su nastupali svetski poznati umetnici   – violinista Roman Simović i pijanista Vladimir Milošević.

Ledamus 2018

 

Pored njih imali smo priliku da čujemo i druge velike umetnike, kao što su Dejan Gavrić, Jovan Bogosavljević, Mladen Đorđević, Sanel Redžić.

Ledamus 2018

 

Ledamus 2018Ledamus 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uživali smo i u kamernom muziciranju tria “Aura” iz Skoplja, tria harmonika “Ars Futura” i kamernog dua iz Francuske.

 

Ledamus 2018

 

LEDAMUS je uvek okrenut leskovačkim umetnicima i ansamblima. Leskovačka publika je i ove godine imala priliku da čuje Gradski dečji hor “Zvezdice” i KO “Amorozo”, koji su na festivalu svih deset godina, a pored njih nastupilaje i vokalna grupa “Libero”. Koncert duhovne muzike je održan u crkvi “Odžakliji”, gde je nastupio Gradski dečji hor “Zvezdice”, Crkveni hor “Branko” i Dečji crkveni hor “Branko”

U prethodnim godinama LEDAMUS je u potpunosti opravadao očekivanja organizatora i leskovačke publike, što pokazuje veliko interesovanje za umetničku muziku koje je iz godine u godinu sve veće.

 

Ledamus 2018

 

Sva dešavanja u toku Festivala pratile su radio i TV stanice sa nacionalnom frekvencijom, lokalni mediji, kao i dopisnistvo RTS-a  iz Leskovca i svakodnevno izvestavali o njima.

Scroll to Top