Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će i ove godine biti održan treći po redu festival “VIRTUS PIANO”,  u organizaciji Muzičke škole “Stanislav Binički” u Leskovcu.

Takmičenje će se odvijati u kategoriji klavir solo od 1. do 6. razreda osnovne muzičke škole i klavirski duo(četvororučno). Festival će biti održan 06. i 07. aprila 2023. godine u prostrijama Muzičke škole “Stanislav Binički”.

Prijave za takmičenje se podnose najkasnije do 23. marta 2023. godine preko onlajn prijave za SOLO  i onlajn prijave za DUO uz uplatu donacije od 2000 dinara na tekući račun :
 

840-4839760-02

 
Sliku uplatnice kao dokaz o donaciji poslati na mejl virtuspiano.sbinicki@gmail.com, a u sadržaju mejla naglasiti ime takmičara za koga je uplaćeno.
 

Propozicije kao i zadate kompozicije za svaki razred možete preuzeti na sledećem linku:

Zadate kompozicije:
  • II razred, Skakutanje – Ivan Vasić
  • III razred, Menuet – Pavle Šokac
  • IV razred, Mali preludium – Pavle Šokac
  • V razred, Halucinacija – Ivan Vasić
  • VI razred, Jesen – Pavle Šokac
  Tročlani žiri ovogodišnjeg festivala činiće:
  • Milena Rajković (Fakultet umetnosti u Nišu)
  • Tatjana Ćurčin (MŠ ,,Davorin Jenko” Beograd)
  • Veljko Stojanović ( MŠ ,,Dr Miloje Milojević” Kragujevac)
 

VIRTUS PIANO

Virtus piano

Festival VIRTUS PIANO osnovan je 2021. godine na inicijativu profesorice Ivane Kostić. Ova jedinstvena smotra klavirista, iako takmičarska, ima za cilj promociju učenika i profesora – kompozitora.
Festival ima dve takmičarske kategorije: klavir solo i klavir duo. U kategoriji klavir solo deli se šest nagrada, u kategoriji klavir duo tri nagrade.
Svi takmičari su u obavezi da sviraju zadatu kompoziciju koju uvek komponuju profesori.
Prve festivalske godine, takmičenje je imalo lokalni karakter i odvijalo se u okviru Muzičke škole “Stanislav Binički” kada su na takmičenju svirane kompozicije profesora Ivice Petkovića. Žiri festivala uvek čine vrhunski stručnjaci.

Virtus Piano

Kako je festival VIRTUS PIANO već prve godine prepoznat kao izuzetno kvalitetan projekat, druga festivaska godina dala je ovom takmičenju regionalni karakter. Festival je okupio 90 takmičara iz Niša, Aleksinca, Paraćina, Pirota, Knjaževca i Kraljeva.
Pored kompozicija profesora Ivice Petkovića 2022. godine takmičari su svirali i kompozicije profesorice Valentine Petrović.
Stručni žiri činili su profesori iz Niša i Kragujevca, a uručeno je šest laureata u kategoriji klavir solo i tri u kategoriji klavir duo.

Godine 2023. festival je počeo koncertom prof. dr  Stevana Spalevića. Festival sa velikim brojm takmičara, preko osamdeset,  obogatile su kompozicije profesora Ivana Vasića i Pavla Šokca, kao obavezne takmičarske kompozicije.
Stručni žiri činili su profesori iz Beograda, Kragujevca i Niša.

Četvrtu godinu postojanja, festival VIRTUS PIANO sada već, renomirani festival organizovao je master klas dr um. Nemanje Egerića.

Sa velikim nestrpljenjem očekuje se IV Festival VIRTUS PIANO, koji će ove godine biti održan 24. i 25. aprila.
Kompozicije za takmičare komponovao je profesor Ivan Vasić, a stručni žiri činiće profesori iz Beograda, Kragujevca i Čačka.
Festival počinje koncertom dr um. Stevanom Spalevićem.

Scroll to Top