Srednja skola Binicki Leskovac

Obaveštenje za roditelje/druge zakonske zastupnike učenika koji upisuju srednju školu

Portal Moja srednja škola predstavlja platformu koja Vam omogućava da izvršite elektronske usluge u vezi sa prijemnim ispitom, za prvi razred srednje škole za školsku 2021/2022. godinu, za škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonimna pokrajna ili jedinica lokalne samouprave.

Na portalu Moja srednja škola https://mojasrednjaskola.gov.rs  možete proveriti sve evidentirane podatke za konkretnog učenika, ali i pronaći sve statističke podatke o osnovnim i srednjim školama, kao i druge informacije koje mogu pomoći u pravilnom odabiru buduće škole. Shodno kalendaru upisnih aktivnosti, na dnevnom nivou možete pratiti glavne aktuelnosti.

Da biste koristili elektronske usluge, potrebno je da budete autorizovani korisnik. Autorizovani korisnik može biti isključivo roditelj ili drugi zakonski zastupnik koji ima odgovarajuća prava pristupa do podataka o konkretnom učeniku, putem naloga na Portalu Moj esDnevnik. Odnosno, ukoliko imate nalog na portalu Moj esDnevnik ili imate nalog na Nacionalnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs, kojim pristupate portalu Moj esDnevnik, omogućene su sledeće elektronske usluge:

  1. podnošenje elektronske projave za polaganje prijemnih ispita
  2. podnošenje prigovora  na rezultate završnog ispita
  3. podnošenje elektronske liste želja
  4. podnošenje elektronske prijave za upis u srednju školu

Nalog na esDnevniku možete dobiti od razrednog starešine u osnovnoj školi, a nalog na državnom portalu za elektronsku identifikaciju možete sami kreirati registrovanjem na eID.gov.rs

Pozivamo Vas da, u skladu sa tekućom epidemiološkom situacijom, a, pre svega, zbog zdravlja i bezbednosti, koristite raspoložive elektronske usluge u vezi sa procedurama za upis u srednju školu. Svakako, sve zahteve ćete moći i na stari način da podnesete, neposredno u školi.

 

KALENDAR AKTIVNOSTI ZA SPROVOĐENJE PRIJEMNOG ISPITA I UPISA UČENIKA ZA 2021/22. ŠK. GODINU – SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA

 

 

 

Onlajn prijavu za polaganje prijemnog ispita u našoj školi možete popuniti na sledećem linku :

onlajn prijava za polaganje prijemnog ispita

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top