Ledamus 2021

 

U sredu, 10. novembra je svečano zatvoren 13. po redu Ledamus u organizaciji Muzičke škole “Stanislav Binički”, a uz podršku Grada Leskovca, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
Veliko hvala Vladimiru Miloševiću čiji su koncerti svih ovih godina neizostavni deo festivala.

Hvala svim učesnicima, umetnicima koji Ledamus čine velikim.
Pre svega, hvala publici koja nas verno prati i podržava već 13 godina. Poslednje dve godine su bile izazovne za sve nas, ali uprkos teškim uslovima usled epidemije, potrudili smo se da ne izneverimo vaša očekivanja.

Vidimo se i sledeće godine!

 

 

Ledamus JazzLedamus JazzLedamus JazzLedamus JazzLedamus SoloAmorosoAmorosoLedamus LeskovacAmorosoSreten KrsticLedamus LeskovacSreten KrsticLedamus SoloLedamus LeskovacLedamusLedamus SoloLedamus LeskovacSreten KrsticLedamusAmorosoAmorosoLedamus SoloLedamus SoloLedamus SoloLedamus JazzLedamus JazzLedamus JazzLedamus JazzLedamus Jazz

Večeras od 20 sati koncertom svetski poznatog pijaniste Kemala Gekića u svečanoj sali Grada Leskovca biće otvoren XIII ”Ledamus”. Ovogodišnji festival koji organizuje Muzička škola ”Stanislav Binički” završava se 10. novembra, do kada će biti održano još 8 koncerata.

Osim u svečanoj sali Grada Leskovca, koncerti će se održavati i u holu Leskovačkog kulturnog centra i u Narodnom pozorištu, dok će razgovori sa muzičarima i tribina ”Muzika pravoslavne crkve kao inspiracija za umetničku muziku” biti održani u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Na festivalu su se u prethodnih godina leskovačkoj publici predstavili i mnogi istaknuti muzičari, poput Stefana Milenkovića, Nemanje Radulovića, Aleksandra Madžara, Romana Simovića, Vladimira Miloševića, Dejana Gavrića, Janoša Balinta, Anete Ilić i Mari Klodin.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Leskovac.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top