40 fingers

Koncert kvarteta “40 Fingers”

 

 

Pred prepunom salom Leskovačkog Narodnog pozorišta u utorak 03. marta, održan je koncert italijanske grupe “40 Fingers”. Organizator ovog koncerta bila je Muzička škola “Stanislav Binički” u saradnji sa Guitar Art Festivalom i Narodnim pozoristem Leskovac, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu.

“40 Fingers” je trenutno jedan od najpopularnijih gitarskih kvarteta koji dolazi iz Italije, a karakteriše ih bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na njihovim koncertima. Ovaj gitarski kvartet čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori. Četvorica virtuoza na akustičnim gitarama koji su italijanskoj publici pojedinačno već dobro poznati po svojim brojnim solo projektima.

Publika je imala prilike da čuje neke od njihovih originalnih dela, kao i  autentične obrade poznatih kompozicija vešto aranžiranih za četiri gitare. Među njihovim najpopularnijim obradama izdvajaju se kompozicije Astora Pijacole “Libertango”, zatim teme iz serije “Igre prestola”, teme iz filma “Poslednji Mohikanac” i Vivaldijevog “Leta” i “Četiri godišnja doba”.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top